Begin van Schietweet en eerste vergadering Rotterdam STOP

Deze week gestart met een twitter account, @schietweet. De nieuwe IPOD Touch helpt daar natuurlijk bij. Nu reeds verslaafd. Ongelooflijk hoe snel het nieuws reist met dit medium. Naast nuttig is het twitteren gewoon erg leuk. Aanrader voor twittertwijfelaars.

Op het werk deze week een vergadering gehad over de invulling van de Management Intervention Workshop. De eerste insteek toch weer omgegooid. Moest ik even aan wennen, maar de gekozen weg is leuk. Inmiddels na een paar nachten slapen en wat hardlopen ook een leuk idee gekregen voor mijn bijdrage aan deze workshop. Van het weekend nader uitwerken. Wordt nog wel druk dus, naast het leer, lees en scriptiewerk voor de opleiding.

Donderdag de eerste vergadering voor de STOP op de Rotterdam locatie. Tijdens de STOP gaat de plant down en wordt er onderhoud aan de installaties gepleegd.
Dit wordt de eerste STOP die ik geheel ga meedraaien. Ik kijk er naar uit.
Tijdens deze vergadering ontbraken nog wat essentiƫle spelers, de STOP driehoek was nog niet compleet omdat de scope coƶrdinator en de hoofduitvoerder ontbraken. Er waren wel vervangers, maar dit geeft toch weer extra communicatie. Hoop dat de komende periode eenieder zijn rol serieus gaat oppakken, een goede voorbereiding is immers het halve werk.
Tijdens de vergadering de planning doorgenomen. Nog niet helemaal duidelijk of de werkzaamheden ook in een week zijn af te ronden. Wordt vervolgd.

In de HVK opleiding zijn we bezig met Arbo management systemen. Lijkt heel veel op een kwaliteitsmanagment systeem, dus ik heb als voormalig kwaltiteitsmanager van het laboratorium wel een voorsprong. Deze week veel leeswerk. Gelukkig is het een interessant boek"Managing the risks of Organizational accidents" van James Reason. Ziet er lastige uit dan het is. Ik ben wel gegrepen door dit boek.

Vrijdag naar de Schoonebeek constructiesite geweest voor een proces safety review. In de review hebben we ons geconcentreerd op de komende "eerste olie" operatie, terwijl dan gelijktijdig de constructie verder gaat. We hadden als reviewteam een goede indruk van de manier waarop operaties dit gaat aanpakken. Het zal nog een pittige klus worden, waarop waarschijnlijk druk komt te staan. Het wordt een uitdaging om de veiligheidsstandaard die operaties voor ogen heeft hoog te houden.


Als bedboek deze week begonnen in "De filosofie van de heuvel". Heerlijk boek van Ilja Leonard Pfeijffer. Gaat over fietsen, gewoon een tweedehands racefietsje kopen en dan opstappen op weg naar Rome. Zo kan het ook. Inspirerend!

Reacties

  1. John - goed initiatief! Ik kan nu melden dat ik ook een follower ben.

    Groet, Herman.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten