Antwerpen in een flits

De week begon maandag met een geweldig concert van Thomas Dybdahl in Vera. Wat heeft die jongen een goeie band! En wat heeft hij zelf een mooie stem. 
Het was maar een korte werkweek. Want woensdagmiddag zijn we vertrokken naar Antwerpen.

Inmiddels zondag en weer terug in Assen, na een flitsbezoek aan het enerverende Antwerpen. Wat is dat toch een gave stad. Volop bezig met vernieuwen terwijl oude details bewaard blijven. Het nieuwe museum MAS opent dit weekend. Dit houdt in dat we gewoon weer een keer terug moeten. Maar ook zonder dat het MAS open is, is er genoeg te beleven in de stad.
We zijn er woensdagmiddag na het werk met de trein naar toe gegaan. Zo'n treinreis is al vakantie natuurlijk. Relaxed zitten, wat lezen en de laatste muziek van de Ipod terug luisteren (de nieuwe Burial EP is weer bijzonder). In Antwerpen aangekomen vanaf het station naar de Bed & Breakfast, het Melkhuis, gelopen. Dit blijkt een ecologische woning te zijn, gebouwd op een plek waar voorheen een koehouderij was. Waar voorheen twee panden stonden is nu een prachtig nieuw pand verrezen, met een heerlijke tuin. Prima ontvangst door Ann en Hendrik.
We gaan snel de wijk in om ons eerste bolleke op het terras te nuttigen. Het weer is geweldig. We eten lekker bij de Druiventros nemen daarna nog een afzakker in cafe de Kroon.
De volgende dag start met een uitgebreid ontbijt waarna we op de fiets Antwerpen in duiken. De fietsen zijn niet geweldig, maar het gaat sneller dan lopen. Ik koop scheerspullen in, bij de Messenwinkel. Een mooie nieuwe lijn van Dr Harris. Met een degelijk nieuw veiligheidsscheermes van Merkur. Kan niet mooier voor een veiligheidskundige. Volgend jaar terug voor een open klapmes??
Voor Josee kopen we een prachtige nieuwe ring, die op maat gemaakt wordt die middag. We lunchen verantwoord en erg lekker in de biologisch dynamische bakkerij en pikken nog een terrasje alwaar we de Antwerpenaren langs zien trekken. We gaan de ring voor Josee ophalen (mooi!!) en dan begeeft het zadel van mijn fiets het. Ik kan gelukkig verder door op de bagagedrager te gaan zitten, maar dat valt over kinderkopjes (en die liggen er nog best veel in Antwerpen) niet mee :-).
We brengen de fietsen terug een gaan te voet naar Hoffys. We worden zelfs nog herkend, wat natuurlijk wel bijzonder is na een jaar. Het voelt als thuiskomen en het eten in joodse traditie is weer overheerlijk.
De volgende dag, na weer een heerlijk ontbijt nemen we afscheid van Ann. We wandelen naar de dagenraadplaats waar we in de zon op een terras een koffie en thee genieten.

Opmaken voor de reis naar Zwolle. Hier hebben we de voorstelling Zout van Conny Janssen en Anne Soldaat gezien. Fenomenaal. Fysieke dans, emotie, humor en prachtige muziek. Enorm onder de indruk vangen we de reis terug naar Assen aan.

En nu weer thuis dus. Zojuist een rondje gefietst met zoon Luc. Het viel niet mee na een korte vakantie met lekker eten en drinken.

Reacties