En toen waren er nog drie…

Althans in het huis aan de Grasbeemd, want inmiddels hebben we Luc verhuisd naar het mooie Maastricht. Wat een gave stad om daar je studietijd door te brengen. Hij zit daar op een kleine maar plezierige kamer. Redelijk dicht bij de toneel academie. Het viel niet mee om hem daar achter te laten. Maar na de eerste berichten over hoe gaaf de opleiding is en hoe leuk en mooi de mensen zijn waar hij mee studeert, voelt het al wat prettiger.
We hebben hem het afgelopen weekend daarheen getransporteerd. Samen met zwager Arie in zijn bestelbus. Het was een van de warmste dagen van het jaar, 30 ⁰C. Gelukkig ligt zijn kamer niet in de zon en was het er aangenaam koel.

’s Avonds hebben we gegeten in het eetcafe schuin onder de kamer van Luc. Prima eten in een gezellige Maastrichtse ambiance. Ze serveren er doordeweeks een studentenhap, dus waarschijnlijk gaat Luc er wel vaker eten.
Van zondag op maandag hebben wij zelf in het Stay Okay hotel overnacht. Prima locatie aan de Maas, waar we ’s avonds nog heerlijk op het terras een biertje hebben genoten. Maandag een drukke dag gehad. Boodschappen doen bij de Turkse buurtsuper van Luc. Geweldige zaak, gelijk een aantal zaken voor mezelf ingeslagen. Verder naar het stadhuis geweest, naar de Mac-winkel en naar de Gamma en daarna natuurlijk spullen ophangen in de kamer van Luc. Tussendoor een lekker broodje gegeten bij de Subway en ’s avonds een snelle hap bij de plaatselijke kebab zaak. Daarna afscheid. Een slik moment.

Dinsdag weer gewoon aan het werk geweest, leuke klussen te doen. De leiderschapscursus die we gaan geven, krijgt steeds meer vorm. Het was wel flink druk omdat er nog een aantal mensen met vakantie zijn. ’s Avonds naar het westen gereden om te overnachten bij mijn ouders. Goed om daar ook weer even te zijn en te kunnen vertellen over Luc. Met Ma gaat het niet goed, ze heeft veel pijn.
Woensdag in het Schiedam kantoor een werkvergunning training gegeven. Blijft een leuke bezigheid, met veel interactie met de deelnemers. Woensdag  weer teruggereden naar Assen.  Het rijden is geen probleem, lekker met de iPod in de auto. Ik heb wel het gevoel dat ik in een paar dagen heel Nederland ben doorgecrost.

’s Avonds kwam Sjef thuis van zijn eerste voorstelling op het Noorderzon festival met theatergroep NiznO. Ben wel trots op hem! In de voetsporen van zijn broer vier dagen een voorstelling spelen.
Noorderzon is een geweldig festival. Vorige week hebben we Arno’s aperitief gezien en daarna ’s avonds Eefje de Visser in de spiegelzaal. Arno zet een aangename sfeer neer. En Eefje is betoverend. Wat een prachtige stem en een bijzondere teksten. Komt helemaal tot zijn recht in de Spiegelzaal.

En toen toch weer even vier…
Vrijdagavond was Luc weer thuis voor het weekend. Even de was afleveren en natuurlijk zaterdag samen naar het Noorderzon festival. Hier zagen we ’s middags een prachtige poppenvoorstelling van Compagnie Frieda (geweldige muziek ook). We scholen voor de regen bij Arno’s aperitief (Arno was goed op dreef) en ’s avonds natuurlijk de voorstelling van NiznO (waarbij het gewoon droog bleef). Een indrukwekkende voorstelling op een hele bijzondere locatie even buiten het Noorderzon terrein. Een dynamisch geheel, met zang dans en spel. Sjef zette zijn rol “Wijsheid” stevig neer. We zijn trots op hem.

Reacties