Aftellen

Het was weer een mooi weekend, dat begon een half dagje eerder. Theo en Nel zijn vrijdag gekomen om samen met Josee en mij naar Frédérique Spigt in de Amer te gaan. Dus vrijdagsmiddag had ik al vrij genomen, om wat boodschappen te doen en het eten voor te bereiden. We hebben oneerbiedig "zalmprutje" gegeten. Een heerlijk recept van Rick Stein, een favoriet gerecht van Luc en Sjef. Na deze maaltijd die niet te overvloedig moest zijn vanwege de Amer bal, zijn we naar de Amer gegaan.
Het concert van Frédérique was top. Wat een wijf stond er op het toneel. Prachtige gruizige stem. Ze werd begeleid door een hele goeie band en ze had er zichtbaar zin in. Een mooie ervaring voor ons "Westlandse" bezoek. Drenthe op zijn best.

De dag erop zijn we nog naar Veenhuizen gegaan, waar we bij Maallust een bierpakket hebben opgehaald. Dit is ook al zo'n prachtige locatie. De etiketten van de verschillende bieren zijn prachtig vormgegeven, met hetzelfde lettertype dat ook op de huizen in Veenhuizen is terug te vinden.
Inmiddels zijn we ook begonnen aan het tweede deel van the Killing. De personages in dit deel zijn grotendeels anders, maar de sfeer is vergelijkbaar. Ook nu moeten we onszelf bedwingen niet gelijk meerdere afleveringen te kijken.

Op het werk begint het jaar tegen het einde te lopen, maar ik heb geen tijd om rustig uit te bollen. Afgelopen week de laatste hand gelegd aan de management review, die we maandag met de NAM directie hebben doorgenomen. Voor de training "Bewust veilig leidinggeven" hebben we zoveel mogelijk de voorbereidingen getroffen, zodat we volgend jaar aan zo'n 800 mensen de training kunnen geven. Vandaag nog een laatste train de trainer gegeven, dus nu is ons trainersbestand compleet. Langzaam begin ik mij steeds meer in te werken in de projectomgeving. Vanaf 1 januari ben ik immers de HSE specialist voor alle projecten die voor de NAM op het vaste land worden uitgevoerd. Vorige week nog een mooie opdracht gekregen om voor deze organisatie de analyse te doen hoe ver ze staan met het implementeren van de Shell proces veiligheids vereisten. Ik ga dit samen met Rogier doen. We moeten nog wel voor de kerst een eerste plan van aanpak presenteren. Gisteren daarover met Rogier zitten brainstormen en dat was erg inspirerend. We zijn aan elkaar gewaagd en we zijn samen zeer gedreven om dit op een goede manier in kaart te brengen. 

Dus nog één weekje keihard er tegen aan en dan een week kerstvakantie. Leuk, want Luc komt dan ook weer naar huis toe. Lijkt me heerlijk om lekker onder het genot van een glaasje wijn wat ervaringen van de toneelschool in Maastricht te horen. Eens kijken of ik deze kerstvakantie nog een beslissing kan nemen over een vervolg studie. Dat het verkorte Masters traject waarschijnlijk is afgeschaft is wel een streep door de rekening. Eens kijken of ik nog voldoende inspiratie kan vinden om er weer twee jaar tegenaan te gaan??

Voor de raad van toezicht van NiznO vorige week kennis gemaakt met de nieuwe leden (voorzitter/vice voorzitter), Henk en Leontien. Prettige mensen, die veel kennis kunnen toevoegen aan de raad. Ik kijk uit naar de samenwerking.

Het zal ook wel een pittige kerst worden, omdat het met mijn moeder niet zo goed gaat. We gaan de eerste en tweede kerstdag naar het westen. We nemen voor de eerste kerstdag eten mee, zodat mijn moeder lekker kan rusten en alleen maar hoeft aan te schuiven bij het eten.
De kerst-/oudejaarskaart is in de maak. Het kostte toch wel wat moeite om de juiste toon te vinden. Zeker nu Luc in Maastricht zit, is het creatieve proces toch lastiger. Maar ook met FaceTime is het dus gelukt.

Met sporten gaat het goed, behalve dan met schaatsen heb ik gemerkt. Zolang ik mij beperk tot yoga, hardlopen en fietsen gaat het goed. Eens kijken of we voor volgend jaar nog aan een paar mooie evenementen kunnen deelnemen. Een staat er al vast, de wintertriatlon in Inzell, waar we met een team aan zullen deelnemen.

Het is de tijd van afsluiting, de jaarlijstjes verschijnen overal. Zelf heb ik ook een lijstje gemaakt, met platen die me dit jaar raakten. In willekeurige volgorde zijn het de volgende:
Pete & the Pirates- One Thousand Pictures; Jonathan Wilson - Gentle Spirit; James Blake; Wilco- The Whole Love; War in Drugs-Slave Ambient; Nick Lowe-  The Old Magic; Destroyer- Kaputt; Nils Frahm-Felt, Spinvis Tot Ziens, Justine Keller; Colin Stetson- History of Warefare vol 2;
En dan in de categorie heruitgaven of opgepoetst, natuurlijk The Smile Sessions en van Darondo Listen to my Song. Voor wat het waard is natuurlijk, maar heb je deze platen niet gehoord, probeer het eens. Ze bezorgen mij in ieder geval veel plezier.

Reacties