Melancholia; de donkere dagen voor kerst


Nog steeds in ban van de film Melancholia van Lars von Trier. Een sprookje dat wegloopt naar een nachtmerrie of een continue nachtmerrie? Geweldig geacteerd en met heerlijke uberkitsch muziek, Wagners Tristan und Isolde ouverture,  tijdens de scene waarbij de ster Melancholia de aarde nadert.  De beelden en de muziek blijven door mijn hoofd spoken. Vooral de begin scene was erg fraai, met bijzondere slow motion beelden. En natuurlijk een dodelijk einde. Niets feel good. En dat heeft de film ook helemaal niet nodig.

Het leven is ook niet allemaal feel good. Helaas gaat het met mijn moeder steeds een stukje minder goed. De kanker zet zich verder door in het lichaam. Lastig om hier op een goede manier mee om te gaan. Zoveel mogelijk ondersteunen en regelmatig naar het Westen.

Van de week ook weer een dagje Westen gedaan. Ik ga een collega begeleiden met afstuderen  voor de middelbare veiligheidskundige opleiding. Hij heeft een prachtig onderwerp voor een afstudeeropdracht gekozen. Het maken van een programma om het veiligheidsbewustzijn te vergroten, van mensen die aan een onderhoudsstop van een installatie gaan werken. Een mooie opvolging van mijn eigen afstudeeropdracht. 

Vorig weekend weer eens een uitgebreid diner gemaakt voor vrienden die bij ons kwamen eten. Heel leuk om een dagje bezig te zijn met het bereiden van een vier gangen maaltijd. Het is intensief, maar toch rustgevend. Een geweldige combinatie om even helemaal los te komen van het werk.  Volgende week gaan we overigens nog twee keer deelnemen aan een kookworkshop. Leuk om weer wat nieuwe inspiratie op te doen. 

Op het werk is het voorstel voor de reorganisatie van de afdeling door de ondernemingsraad goedgekeurd.  In januari ben ik dan HSE specialist voor projecten onshore. Ik ben me nu al aan het inwerken op deze nieuwe baan. De dynamiek van een nieuwe omgeving is erg enerverend. Leuk om met allerlei nieuwe mensen om te gaan. De project omgeving is ook meer europees georiënteerd, zodat ik ook meer in het Engels moet doen. Weer even schakelen, maar erg leuk.

Vrijdag weer eens een keer naar Café de Amer geweest. Een concert van Jan Rot gezien. Wat een charmant optreden!! Jan was niet geheel bij stem, omdat hij ziek was geweest. De sfeer was echter prima en het was geweldig om een aantal klassieke popnummers in de hertaling van Jan te horen. 

Ook deze zaterdag vrienden van ons uit Hengelo te eten gehad. Shephards Pie en chocolade mousse gemaakt. Ook de mousse, naar het recept van Cees Holtkamp, was fantastisch. ’s Middags nog wezen schaatsen, maar dat viel niet mee. Het is alweer een tijd geleden dat ik op de schaats had gestaan. Verder bleek na een half uurtje mijn enkel toch nog behoorlijk gevoelig, dus nog niet geheel hersteld van de fietsblessure. 

Het jaar nadert zijn einde. Het is wel bijzonder te merken dat nu Luc uit huis is, de behoefte om Sinterklaas te vieren wegebt. Hierdoor is de sfeer rondom deze dagen ook heel anders.  Eens kijken of we de melancholische kerstsfeer wel kunnen pakken met de Phil Spector kerst CD?


Reacties