Toch gewoon lente


Dat is lang geleden. Waar te beginnen….
Mijn moeder is gelukkig nog in leven. Het gaat wel steeds stukje bij beetje verder achteruit. Een heftig proces. Het einde is bekend, maar hoe lang het nog gaat duren niet. Ik vind het moeilijk om keer op keer de achteruitgang te zien. We proberen regelmatig naar het westen te gaan om een bezoek te brengen. Gelukkig is ze geestelijk nog erg scherp, waardoor ik een aantal dingen nog goed met haar kan bespreken. Ik heb het idee dat ze straks vredig afscheid kan nemen wanneer het zover is. Er zit niets meer in de weg.

We zijn in deze weken ook nog een weekend naar Maastricht geweest. Ondersteuning leveren aan Luc, die een klein motivatie probleem had. Het afgelopen lesblok op de theatrale performance opleiding was moeilijk voor Luc. Hij moest erg uit zijn comfort zone, wat maar spaarzaam is gelukt. Het weekendje in Maastricht was erg gezellig. Het is een geweldige stad. Bijzondere oude gebouwen en een prachtig winkelcentrum. Heerlijke kroegjes met goede bieren. Al met al gezellig voor Luc maar ook heel inspirerend voor onszelf om daar een weekend te zijn. Het huidige lesblok gaat al beter. Mogelijk hebben wij daar een bijdrage aan kunnen leveren.

Op het werk is het druk, maar wel erg leuk allemaal. Vorige week een train de trainer voor de Bewust  Veilig Leidinggeven cursus in Norwich gegeven. Het is pittig wanneer je dit in een andere taal moet doen. De mensen die we getraind hebben waren minimaal zo kritisch als de trainers in Nederland. We moesten dus flink aan de bak om alles in Engels goed te verklaren. Ik denk dat we erin geslaagd zijn, we moeten nog wel een deel van het cursus materiaal aanpassen om dit meer aan te laten sluiten bij de belevingswereld van de locaties in Engeland.
Door de drukte en de grote hoeveelheid nieuwe dingen, die de nieuwe baan met zich meebrengt, is mijn werk een prima afleiding in deze pittige tijden.

Ook cultureel gezien gebeuren er inspirerende dingen. We zijn met het gezin naar de film Hugo geweest. Toch maar mooi een stevige Oscar winnaar. Een goede film maar we waren niet helemaal onder de indruk. Engels gesproken, in een Franse setting, doet toch afbreuk. In Maastricht een bezoek gebracht aan het bonnefantemuseum, waarbij vooral de Japanse kunst indruk maakte. En dan natuurlijk de voorstelling Hamlet van het NNT. Weer bijzonder. Mooi hoe de gekte van Hamlet wordt vormgegeven. Het hoogtepunt was voor mij echter het optreden van Wilco in de Oosterpoort. Tering, wat is die band toch goed. Twee uur lang een doorsnede uit hun oeuvre, wat een kwalitatief hoogstaand materiaal hebben die gasten toch gemaakt.

En dan ook nog eens die heerlijke zon, die we de afgelopen weekenden hebben gehad.  Het wordt toch gewoon lente. Voorjaarsklassieker weer. Daarom ook zelf met regelmaat op de fiets te vinden. Wat een geweldig gevoel van vrijheid geeft dit toch. Zelf uitmaken waar je naartoe gaat. En dan ook nog genieten van het mooie weer.
Al met al voldoende afleiding. Geeft energie om deze moeilijke periode door te komen.



Reacties